10 Fotturperler i Sør-Varanger

Gå 5 perleturer og få en t-skjorte, gå 10 perleturer og få et termokrus!

Sør-Varanger kommune har fått sitt eget konsept med toppturer, men dog noe annerledes enn mange andre. Her sanker vi nemlig fotturperler. Ta bilde av deg selv ved en turperle. Etter 5 fotturer vanker det en T-skjorte, og etter 10 fotturperler et termokrus.

Sør-Varanger kommune har i samarbeid med Sør-Varanger Turlag, SVJFF, Frivillighetssentralen, Frisklivssentralen og Barentshallene, tilrettelagt for Sør-Varangers 10 turperler. Fotturperlene er et ledd i kommunens satsing på bedre folkehelse med tilrettelegging for fysisk aktivitet og friluftsliv.

Fotturperlene kan sankes på våren, sommeren og høsten.

Hva må jeg gjøre?

For å være med på perlesankingen må du først og fremst ut og gå, samt ta et bilde av deg selv ved 5 eller 10 av turmålene som er merket med en stor rød T og som inngår i perleturkonseptet.

Deretter sendes de 5 bildene, eller de 10, til e-mailadressen perletur@svk.no.

T-skjorte eller termokrus kan så hentes på Rådhuset, servicekontoret. Perletursesongen går til ut september måned hvert år.

Ikke send inn bildene av deg selv før du har plukket henholdsvis 5 eller 10 perler.

Om turperlene

Turperlene er ulike turmål i både lengde og vanskelighetsgrad, men felles for dem alle er at det er kjente turmål geografisk spredt rundt i kommunen. Alle turperlene er merket med en rød T i kryssfiner. Noen av turperlene går på oppmerket sti, enten av turlaget eller av andre, mens et par av turperlene ikke har merkede løyper, men kun veibeskrivelse og kart på http://ut.no/.

5 av turmålene er så enkle at selv barn skal kunne greie perlene og dermed gjøre seg fortjent til T-skjorte. Fem av turperlene er de 5 høyeste toppene i kommunen, mens de resterende fem turperlene er andre kjente turmål i kommunen.

Noen av turene er merket helt fram, andre er bare delvis merket eller med sti.

Alle turene ligger ute turistforeningens portal http://ut.no/

Her kan du se turbeskrivelse og kart med inntegnet rute.

Sør-Varangers Fotturperler består av følgende perleturer

Sted MOH Km Tidsbruk en vei i rolig tempo
Skogerøytoppen 445 5,3km 2,5t