Neiden-Karlebotn: Langtur gjennom Gallok på Enarestien.

Fellestur

Fra dato
26. juni kl. 15:00
Til dato
2. juli kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, #Orientering, #Telttur, Midnattsol, #Fiske, #Langtur
Arrangør
Sør-Varanger Turlag
Turområde
Finnmarkskysten (se kart)

Bli med på langtur til et fantastisk område helt øst i Finnmark.

Turen starter med middag og overnatting på Neiden Fjellstue lørdag 26.juni før vi legger i vei på første etappe til Kivisaarihytta. Området byr på gode fiskemuligheter og et vakkert terreng å gå i inntil grensen mot Finland. Fra Kivisaarihytta forseres myrområder med bjørkeskog, men vi tar sikte på å orientere oss rundt de våteste plassene. På dag to skal vi nærme oss Enarestien som vi følger gjennom Gallok nord-vestover mot Karlebotn. Terrenget er lettgått og åpent men til tider svært værutsatt og minner mer om høyfjellet selv om vi knapt passerer 300moh på turen. 

Vi tar oss tid til å fiske når mulighetene byr seg og går dagsmarsjer på ca 15km hver dag. Regner med å være framme i Karlebotn fredag 2.juli. Turen er ca 90km lang fra Fjellstua i Neiden til Karlebotn. 

Praktisk info:

Samkjøring organiseres om mulig. Det vil bli satt opp buss fra Karlebotn til Neiden om det blir behov - dvs man har mulighet til å parkere bilen i Karlebotn mens vi er på tur.

Pris for hele turen inkl skyss Karlebotn-Neiden, middag og overnatting i Neiden og overnatting på Kivisaarihytta vil bli informert om innen kort tid.

Hvis det er interesse for det kan det legges inn besøk på Skoltesamisk museum i Neiden på lørdag før middag på Fjellstua. Inngang på museet 100kr for voksne. http://www.skoltesamiskmuseum.no/

Utstyr på turen:

Deltakere må kunne bære med seg mat og eget utstyr for å klare seg ute på tur en hel uke. Pakk fornuftig og unngå å ta med unødvendige ting som tar mye plass og  gjør sekken tyngre enn nødvendig. Deltakere i samme familie/kohort kan dele mat og felles utstyr. 

Velg gode fjellsko som takler å forsere våte myrer, steinete fjellterreng og som er gode å gå lange dagsmarsjer med tung sekk. Bør være gått inn i god tid før turen.

Hver deltaker må bære med seg eget telt som takler høyfjellet og bør ha barduner. Det er ikke gode forhold for bruk av hengekøye på turen. Deltakere i samme familie/kohort kan dele telt. 

Covid-19 veileder fra DNT: https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/

 

Betaling for turen gjøres til Sør-Varanger Turlag på Vipps: 105637 - Merkes med: Langtur 2021.

Foreløpig grunnpris for voksen 800kr, 13-18år 600kr. 

Endelig pris vil bli satt nærmere dato for turen og frist for når denne må være innbetalt Sør-Varanger Turlag.

 

Neiden-Karlebotn: Langtur gjennom Gallok på Enarestien.

Bli med på langtur til et fantastisk område helt øst i Finnmark. Turen starter med middag og overnatting på Neiden Fjellstue lørdag 26.juni før vi legger i vei på første etappe til ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Tormod Grønaas